کلش آف کلنز از جنجالی ترین بازی هایی است که دربازی های رایانه ای صنعتی جدید ایجاد کرده است و در حال حاضر این بازی اعتیادآور یکی از پرطرفدارترین بازیهای رایانهای در میان جوانان و خانوادههای ایرانی می باشد که از استقبال خوبی برخوردار هست.آمارهای اعلام شده در سال های اخیر نشان میدهد که این بازی به تنهایی در ایران پنج و نیم میلیون نفر بازیکن فعال دارد!
تاریخچه ساخت:
کلش آف کلنز (به فارسی برخورد قبایل، جنگ قبایل) این بازی موبایلی که اولین بار در آگوست ۲۰۱۲ توسط شرکت Supercell وارد بازار شد.
سازندگان این بازی ابتدا آن را برای سیستمعاملهای آی او اس و آن هم در دو کشور کانادا و فنلاند عرضه کردند. نسخه اندروید نیز یک سال بعد در سپتامبر ۲۰۱۳ معرفی و در تاریخ اکتبر ۲۰۱۳ به طور رسمی در گوگل پلی به معرض دانلود قرار داده شد. مراحل اولیه ساخت بازی نزدیک به ۸ ماه به طول انجامید که بهگفته شرکت سازنده پنج ماه پایانی آن به شدت خسته کننده و بی وقفه بوده.
نام گذاری:
نام بازی Clash of Clans در ابتدا قرار بود Clan Wars باشد اما نامگذاری این بازی به یکی از مباحث داغ سازندگان بدل شد.
در واقع مراحل پایانی ساخت بازی در دست کار بود که مدیریت پروژه از سرپرستهای برنامه نویسان و نویسندگان بازی خواست تا نامی برای این بازی انتخاب کنند. از آنجایی که از همان ابتدا «جنگ قبایل» سر لوحه ساخت این بازی قرار گرفته بود، بدون مقدمه چند نفر از دست اندرکاران نام Clan Wars را پیشنهاد دادند. این نام تقریباً ثبت و تأیید شد تا این که فرصتی مجدد برای فکرکردن دوباره به مسئولین داده شد. به گفته وب سایت Supercell بعد از چند روز استراحت و نوشیدن چند لیتر کافئین، جلسه دوم برای نام گذاری آغاز شد.
گروه بازی سازی کلش آف کلنز به این نتیجه رسیدند که نام Clan Wars و استفاده از War در عنوان یک بازی، زیاد از حد کلیشهای شده است. بنابراین ایدههای جدید شروع به مطرح شدن شد. جالب است بدانید یکی از اولین پیشنهادها همین نام کلش آف کلنز بود اما ابتدا این نامگذاری از دیدگاه گروه جالب نبود چرا که کلمه کلش در چنین بازیهایی شاید بر عکس کلمه wars باشد و به گفته خودشان جدید باشد.
این گروه با این تصور که استفاده از یک نام نسبتا جدید در صورتی که ویژگیهای خاص داشته باشد میتواند چه مقدار منحصر به فرد و تأثیرگذار باشد، این نام را برای این بازی انتخاب کردند. آقای Jonas مهندس ارشد بخش سرور بازی در این رابطه میگوید: ما میتوانستیم این پروژه را خیلی سادهتر را ماهها قبل و خیلی سریع و راحت به اتمام برسانیم. اما نمیخواستیم که وقتی بازیکنان این بازی را تجربه میکنند با خود بگویند بسیار خب، این بازی هم که خسته کننده است. دیگر دنبال چه بازی بروم؟ بنابراین، ما پیش بینیهای مختلف را اولویت کار قرار دادیم تا به همین راحتی بازیکنانمان را از دست ندهیم.
روند بازی:
همانطور که گفته شد کلش آف کلنز یک بازی چند نفره آنلاین در سبک استراتژیک است.
طی این بازی شما باید به یک Community یا یک اجتماع و به قول بازیکنان این بازی وارد یک Clan بشوید. بخش عمده این بازی مبارزات بین همین Clanها است. شما باید در نقش یکی از اعضای کلن خود، به دیگر اعضای گروه وفادار باشید و به آنها در مواقع لزوم کمک کنید.
در بازی کلش آف کلنز مثل تمام بازیهای استراتژیک شما نیاز به منابع دارید. این منابع به دستههای مختلفی تقسیم میشوند اما برای خرید آنها باید الماس و طلا یا اکسیر به دست بیاورید تا در ساخت ساختمان های دفاعی استفاده کنید. برای به دست آوردن این موارد، یا باید ریسک کرده و با تمام قوا به قبیلههای دشمن حمله کرده و از آن ها غنیمت بگیرید، یا اینکه خودتان اکانت بازی خود را به طور مستقیم با خرید الماس شارژ کنید.
اما نکته مهم این است که در بازی کلش آف کلنز صلحی وجود نداشته و قانون نابود کنید تا نابود نشوید حکمفرما میباشد. شما برای ارتقای سطح خود باید به طور پیوسته به قبیلههای نزدیک خودتان حمله کنید تا نه تنها از آنها اکسیر و طلا به دست بیاورید، بلکه آنها را تضعیف کرده تا به خودتان حمله نشود.
در مجموع باید گفت که سبک استراتژیک بازی بسیار حرفهای و نیاز به قوه استراتژی بازیکن دارد. شما باید در عین واحد نیروهای ارتش خود را تربیت کرده و از سوی دیگر نیروهای دفاعی دهکده خود را نیز آماده کنید. در این بازی باید هر لحظه منتظر حملههای خطرناک دیگران باشید بنابراین به گفته بسیاری از کارشناسان این بازی، بحث دفاعی نسبت به حمله در این بازی اولویت دارد.
جای دارد در انتهای این نوشته به چند نکته جالب در مورد این بازی اشاره نماییم:
سوپرسِل(super cell)، غول صنعت بازی های موبایل:
این استودیو بازی سازی که در شهر هلسینکی فنلاند متولد شد، پشت بازی Clash of Clans و سایر بازی های پرطرفدار موبایل مانند Hay Day، Boom Beach و Pet’s vs Orcs قرار دارد.
خرداد ماه سال ۱۳۸۹ (ژوئن ۲۰۱۰) شهر هلسینکی واقع در کشور فنلاند، تولد استودیویی را جشن گرفت که اکنون یکی از معروفترین و رو به رشدترین استودیوهای بازیسازی جهان است. سوپرسل توسط ایلکا پانانن تاسیس شد و از یک اتاق به مساحت ۳۰ متر مربع شروع به کار کرد و حالا علاوه بر فنلاند، در ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و ژاپن مستقر شده است و آن تیم بسیار کوچک سال ۲۰۱۰، حالا ۱۵۰ نفر عضو با ۳۰ ملیت مختلف دار.
رشد عالی:
از فوریه سال جاری میلادی (آنطور که اعلام شده است) سوپرسل به طور میانگین هر روز ۵ میلیون دلار از این بازی درآمد دارد. بنا بر اعلام رویترز، سودکل سوپرسل در سال ۲۰۱۲ رقمی بالغ بر ۱۰۱ میلیون دلار بود که با رشدی خیره کننده به ۸۹۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۳ رسید و امسال این رقم ۱٫۸ میلیارد دلار برآورد می شود.
۲۹ میلیون کاربر فعال:
بر اساس وبسایت Re/Code علاوه بر اینکه این بازی میلیونها دلار سود را برای این استودیو فنلاندی کسب کرده، آن را بر سر زبانها نیز انداخته و کاربران زیادی جذب بازی این استودیو شدهاند. بنا بر گزارش این وبسایت، این بازی بیش از ۲۹٫۵ میلیون کاربر فعال دارد. اگر شما این بازی را انجام نمیدهید پس خارج از چرخه حیات زندگی میکنید!
بازی روی ۵ آیپد، آن هم به صورت یکجا!
جورج یائو، یکی از برترین بازیکنهای Clash of Clans، شش ماه تمام را صرف انجام این بازی روی ۵ آیپد کرد، آن هم به صورت همزمان! البته از سلامت و همچنین حساب بانکی او اطلاعاتی در دست نیست!
حساب کاربری ۱۰ درصد بازیکنان تامین کننده نصف سود به دست آمده:
بر اساس گزارش وبسایت Wired، بازی Clash of Clans نزدیک به ۵۰ درصد از سود خود را مدیون تنها ۱۰ درصد از بازیکنان صدرجدول هستند. همین موضوع میتواند علت رشد روز افزون و قارچ مانند بازیهای رایگان با استفاده از سیستم پرداخت درون برنامهای را به راحتی توجیه کند.
خرج کردن ۷۰۰۰ دلار در یک ماه! (معادل ۲۶ میلیون تومان ناقابل!)
پاندا، یکی از ۱۰ بازیکن برتر Clash of Clans در گفتگو با وب سایت Wired اعلام کرده است که ماهانه ۷۰۰۰ دلار برای روستای خود در این بازی خرج میکند. خوش به حال روستاییان!
در انتهای این مطلب جای دارد ضمن اشاره به اینکه در قرن ۲۱ حضور بازی های رایانه ای امری جدا نشدنی از زندگی انسان است ولی چه بسا بهتر است با رعایت تعادل در استفاده از این ابزار سرگرمی بتوانیم در حفظ سلامت جسم و روح خود قدمی مهم برداشته باشیم.