اگر کمی پیگیر اخبار گوشی همراه باشید می دانید که حدود ۵ سال است که دولت قصد دارد جلوی قاچاق آن را بگیرد چندین بار این طرح با شکست مواجه شده ولی دولت و وزیر ارتباطات با تمام قدرت برای آخرین بار می خواهند به این داستان خاتمه دهند. همان طور که می دانید از چند روز پیش فاز اول این طرح که مخصوص زیر ساخت و پایه ریزی و جمع آوری اطلاعات بازار و ایجاد زیر ساخت مناسب در گمرک آغاز شد و می توان گفت با توجه به پایان سال میلادی و نوسانات ارز و شوک طرح رجیستری به بازار ،گوشی های موبایل با افزایش قیمت مواجه شدند که هرچند طبق گفته مسئولین این تب قیمتی رو به سرد شدن می رود.معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد که رجیستری گوشی های موبایل از سه شنبه وارد فاز دوم میشود و تا ۴۵روز دیگر سایر مدل ها غیر از آیفون مشمول طرح رجیستری خواهند شد.
براساس اخبار رسیده هر گوشی یا تبلت سیمکارت خور که تا ساعت ۱۲ شب دوشنبه ۱۳ آذر ماه در شبکه فعال شده باشد، به عنوان گوشی مجاز شناخته می شود؛ اما پس از این تاریخ، هر مدل گوشی و تبلت از برند «اپل» که بهصورت قانونی وارد کشور نشده و در سامانه های گمرکی و وزارت صنعت ثبت نشده باشد، در شبکه مخابراتی کشور، سرویس نخواهد گرفت.
نصب بارکد فعالسازی بر روی جعبه
طبق هماهنگی های به عمل آماده با وزارت صنعت قرار بر این شده که فرآیند را به گونه ای پیش ببرد که از نقطه وارد شدن گوشی به کشور یعنی گمرک، چیزی تحت عنوان کد فعالسازی یا هولوگرام، روی جعبه آن نصب شود تا خریدار با داشتن کد فعالسازی، اطمینان داشته باشد که گوشی، قانونی است.
مراحل ثبت گوشی های اپل
به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، فرآیند ثبت کد فعال سازی در شبکه مخابراتی کشور به این شکل است که در زمان خرید گوشی، کاربر با وارد کردن سیمکارت درون آن، کد فعال سازی را به همراه شماره سیمکارت به سامانهای هوشمند (کد دستوری) که بهزودی اعلام می شود، همان هنگام گوشی در شبکه ثبت می شود و سرویس می گیرد. این اقدام درصورتی با موفقیت اجرا میشود که گوشی قبلا توسط واردکننده، در سامانه های گمرکی ثبت شده باشد. دراین صورت دو کد با هم تطبیق داده میشود و در شبکه سرویس میگیرد.
آقای فلاح جوشقانی افزود:
فرآیند دیگر این است که گوشی، خریده میشود اما خریدار فعلا قصد باز کردن و استفاده از گوشی را ندارد. این مشترک میتواند با دریافت کد فعال سازی از فروشنده، هر زمان که سیمکارت را درون گوشی انداخت با اعلام کد فعالسازی به شماره دستوری اعلامشده، آن را در شبکه فعال کند.
حتی طبق گفته معاون وزیر ارتباطات، در صورتی که کاربر بدون توجه به این موارد، سیم کارت را درون گوشی انداخته و آن را روشن کرد، پیامی مبنی بر اینکه گوشی شما به ثبت نرسیده است برای وی ارسال میشود و در این صورت کاربر، یک ماه زمان خواهد داشت تا گوشی را در شبکه به ثبت برساند؛ در غیر این صورت و به دلیل عدم ثبت، گوشی داخل شبکه سرویس نخواهد گرفت، قاچاق تشخیص داده میشود و استفاده از آن غیر ممکن است.
توصیه ما به تمامی خریداران این است که گوشی آیفون بدون کد فعالسازی خریداری نفرمایید و مورد بعدی مشتریان می توانند در آینده نزدیک که توسط مسئولین اعلام خواهد شد کد شناسه گوشی IMEI را که روی جعبه گوشی قرار دارد به سامانه ارسال کنند و در صورتی که در استعلام صورت گرفته اعلام شد کد گوشی در سیستم گمرک ثبت نشده از خرید آن اجتناب نمایند.
در طی این گزارش به تدابیر صورت گرفته برای افزایش آرامش در بازار اشاره شد که فرمودند که تأمین کننده های گوشی قول دادند که تا ۲ برابر نیاز بازار، گوشی قانونی وارد بازار کنند.
قاچاق کلا از دید هیچ شخصی در هیچ جای دنیا نیکو و پسندیده نیست ولی امیدواریم با اجرای این طرح نه تنها جلوی قاچاق تلفن همراه گرفته شود بلکه انحصار طلبی نیز از این بازار از بین برود.
خوشحال خواهیم شد که با نظرات خود مارا یاری فرمایید.